Hvordan redusere mitt bensinforbruk? 

Fotolia_29434324_M__PSD-GE-IT_route_printemps_banner1528707736.jpg

Har du hørt at bensinprisen har godt opp? Sansynligvis. Point S vil derfor hjelpe deg ved å informere deg om flere faktorer som vil redusere bensinforbruket ditt: dekkene dines innvirkning, veitrafikken, værmeldingen, farten, trafikkforholdene, din kjøremåte… For å kontrollere ditt bensinforbruk må du ta alle disse faktorene i betraktning.

 

Hvordan dekkene mine virker inn på mitt bensinforbruk? 

Visste du at dekkene dine er ansvarlige for opp til 20% av ditt bensinforbruk?

Derfor må du velge dem nøye for å optimalisere ditt bensinforbruk: størrelsen, lufttrykket og slitasjen av dekkene dine er faktorer som det er viktig å ta i betraktning når du kjøper dekk. 

 

Optimale dekk

 

Jo bredere dine dekk er til mindre kjøremotstand har de. Og en lav kjøremotstand er nødvendig for å redusere bensinforbruket. Dekkenes lufttrykk er også viktig for et svakt lufttrykk øker kjøremotstanden og gjør veigrepet dårligere på våte veier. Så fyll nok luft i dekkene dine!

Kontakt ditt nærmeste Point S-verksted for mer informasjon. Nøl ikke med å ta kontakt med ditt Point S-verksted for at de hjelper deg å finne de rette dekkene til din bil. De kan også sjekke luftrykket til dekkene dine. 

 

Hvilke andre faktorer virker inn på mitt bensinforbruk?

Andre faktorer virker også inn på ditt bensinforbruk : trafikkforholdene,bilen dins fasong, utetemperaturen, bruk av klimaanlegget, åpning av vinduene... Vi skal gi deg noen gode råd om hvordan du kan redusere ditt bensinforbruk.

 • Skru av bilmotoren hvis du stanser i mer enn 30 sekunder. I dag har bilene elektriske insprøytingssystemer som sprøyter drivstoff direkte i motoren og hindrer bilen i å sløse med bensin når den starter. Men bruk dem ikke når du er midt i byen for det kan være farlig fordi lyktene dine er skrudd av.
 • Tilpass kjøringen din. Hvis du ønsker å redusere bensinforbruket ditt, råder vi deg til å kjøre i jevn rytme. Hvis du kjører for fort risikerer du å skade dekkene dine. Husker du hvilken innvirkning dekkene har på bensinforbruket ditt?
 • Fyll bensintanken om morgenen før det blir for varmt. Bensinen fordamper når det er varmt ute. Dette problemet kan også oppstå når tanken er tom. Vi råder deg derfor til å fylle tanken før det blir for varmt for å unngå dette problemet. 
 • Lukk vinduene og unngå tunge gjenstander. Har du en boks eller et sykkelstativ på taket? Hvis du ikke lenger har bruk for dem, så ta dem av før du drar. Du bør nemlig unngå alt som legger til ekstra vekt til bilen, for det sinker den og får den til å bruke mer bensin.. I tillegg bør du unngå å åpne vinduene, særlig hvis du kjører på motorveien for det gjør at bilen trenger mer drivstoff og vil bruke mer bensin. 

 

Hvordan kan jeg regne ut mitt bensinforbruk ?

En må ikke være ekspert for å regne ut og slik kontrollere sitt bensinforbruk:

 • Jeg sjekker gjennomsnittsforbruket som blir oppgitt av bilfabrikanten. Hver bil har en lagringskapasitet målt i liter per kilometer. Når man kjøper en bil får man et ark med teknisk informasjon som oppgir bilens gjennomsnittsforbruk som kan varierere litt fra sjåfør til sjåfør.
 • Jeg ser på mitt barometer For å få ditt nøyaktige bensinforbruk, kan du sjekke ditt barometer for å få vite nøyaktig hvor mange kilometer du har kjørt og hvor mange liter du har brukt. Husk å sette kilometertelleren på 0 etter å ha fylt tanken for å få vite nøyaktiv hvor mange liter du har brukt per kilometer. Du bør vente til du har kjørt flere kilometer for å være sikker på å få riktig forbruk. For de første kilometrene en bil kjører kan forbruket være litt høyere enn vanlig og derfor bli forfalsket. 
 • Jeg regner selv ut mitt forbruk. Hvis du selv ønsker å regne ut ditt bensinforbruk, hvor mange L. du bruker per km, er ikke dette vanskelig. Sett kilometertelleren på 0 etter at du har fylt tanken. Slik får du vite hvor mange liter du bruker per kilometer når tanken igjen er tom. Etterpå stiller du den på: (Antall liter /Antall kilometer kilometer kilomètres)*100 et vous obtiendrez votre consommation L/km. For ekseøpel, hvis ditt barometer viser 10 L.  og  du har kjørt 200 km med den mengden, vil det si at ditt forbruk er 5L per 100 km som du har kjørt med bilen din. 

 

Virker ikke alt lett nå? Velg dekkene dine nøye, og forandr dine kjørevaner og du vil se at din bensinregning synker. Ved å redusere ditt bensinforbruk, vil du samtidig slippe ut mindre karbondioksyd og det er bra for miljøet!

 

For nærmere informasjon, gjør en avtale med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Point S verksted !

No stress with PointS
 • icon-chrono1509973987.png
  LØFTE 1

  Vi garanterer at vi alltid skal gi deg best mulig informasjon og råd om dekk og felger- vi er uavhengige av alle produsenter og vil derfor alltid være objektive!

 • icon-quality1509973987.png
  LØFTE 2

  Hos oss i Point S er servicen god hos alle våre verksteder, slik at vi alltid gir deg en optimal opplevelse!

 • icon-tire1509973988.png
  LØFTE 3

  Hos oss vil du alltid få riktige dekk, felger og tilhørende tjenester til konkurransedyktige priser!

Laster inn ... Vent litt
Point S bruker informasjonskapsler (cookies) for å gjøre internettsidens innhold mer personlig og forbedre din opplevelse som bruker. Ved å fortsette å surfe, aksepterer du bruken av informasjonskapslene. Klikk her for å få vite mer. Fortsett