11 ting du bør sjekke før du drar på ferie!

Fotolia_200152834_S_-_Our_advices_-_11_car_checks_before_leaving_on_vacation1535641893.png

Ferieperioden er synonym med lange bilturer. Uansett destinasjon, bør du sjekke bilens tilstand før du drar. Under gir Point S deg noen viktige råd om hvordan du kan begynne din reise og kjøre i full sikkerhet!

 

1 – Sjekk og rengjør vindusviskerne dine

De er viktige i tilfelle det skulle komme store regnbyger eller bare for å fjerne skitten på frontrutene. Enkelte tegn viser deg at du bør skifte vindusviskere: hvis du ser at de glir dårlig eller lager en gnisselyd eller gjør uvante bevegelser… Noen ganger er det nok å tørke med en fille. Å ta godt vare på dem kan spare deg for tid og utgifter!

 

2 – Sjekk billyktene dine

Billyktene, frontlyktene og baklyktene må sjekkes før du reiser på ferie. De gjør at du kan se og bli sett for å kjøre i full sikkerhet. Be et familiemedlem eller en nabo om å hjelpe deg.

 

3 – Sjekk frontruten din

Hvis du ser riper og tror at det er alvorlig, spør din Point S neste gang du stikker innom. Det er viktig å lege dype riper for de kan være svært farlige. 

 

4 – Sjekk lufttrykket i dekkene dine og dekkenes tilstand

Det er viktig å huske 3 ting når du sjekker dekkene dine:

 • Du må sjekke dekkenes lufttrykk hver gang du drar på en lang reise. Det er lurt å sjekke dem mens de er kalde slik at varmen ikke innvirker på avlesningen. Med et godt lufttrykk sparer du drivstoff og minsker dekkenes slitasje. 
 • Mønsterdybdens bredde bør være større enn 2/32 (eller 1,6mm). Hvis den er mindre en dette, er ikke dekkene dine pålitelige og risikoen for ulykker øker. 
 • Sjekk dekkinnstillingen og dekkenes geometri.

 

Det anbefales å kontrollere dekkene hver gang du har kjørt 5000 kilometer. 


5 – Sjekk bilens varmeapparat 

Om sommeren hvis motoren koker, kan det hende det er et problem med varmeapparatet eller en veskelekkasje. Når du stanser bilen,  hvis du ser en grønn, oransj, eller gul veske som lekker fra bilen, betyr det at den har en kjøleveske lekkasje. Du må straks løse problemet før du drar på langtur. 

 

6 – Sjekk bilens veskenivå

Oljen, kjølemidlet (til klimaanlegget) og spylevesken må sjekkes. Mangel på olje kan skade motoren og mangel på kjølemiddel kan ødelegge klimaannlegget. Disse reparasjonene er svært dyre, det er derfor vi råder deg til å kontrolere dem regelmessig for å unngå unnødvendige utgifter.            

 

7 – Sjekk drivremmen

Å skifte drivrem er ikke dyrt men å reparere skadene etter en ødelagt drivrem koster mye mer. Drivremmen bør sjekkes hver gang du har kjørt  75 000 km og hver gang du har kjørt 130 000 km av en spesialist. 

 

8 – Sjekk eksospotten og rust

 Hvis du hører bråk når du kjører over hull i asfalten, kan det hende at eksospotten din har løsnet. Vanligvis er det bare å få sveiset den på igjen. Når du kikker under bilen din, vær oppmerksom på rust. Hvis rusten har vært der lenge, kan den skade enkelte deler av kjøretøyet ditt. Hvis du ikke er sikker, få bilen kontrollert på et bilverksted. 

 

9 – Sjekk bremsene dine

De er essensielle for din og andre sjåførers sikkerhet. Hvis du føler at bremsedistansen er lengre enn vanlig når du bremser, særlig når det regner, må du straks kontrollere bilen din. Vanligvis bør du sjekke bremsene hver 6. måned. 

 

10 – Sjekk batteriet og korrosjonstegn

 Du kan sjekke det med et multimeter. Batteriets spenning bør være på 12,5V for en ladning på 100% og 14,5V når motoren er på. En spenning på 12V er lik en ladning på 25%, noe som betyr at du bør skifte batteri. Flere tegn viser at du bør skifte batteri: 

 • Bilen din har vanskelig for å starte eller starter veldig langsomt
 • En lukt av råttent egg (svovel) som kommer fra en lekkasje 
 • Det elekriske utstyret fungerer ikke som det skal

 

Hvis du ikke er sikker, be om hjelp fra vår Point S- mekaniker. Det anbefales å sjekke batteriene en gang hver 3 måned. 

 

11 – Sjekk førstehjelpsutstyret ditt

Førstehjelpsutstyret ditt, nødrakkettene og alt annet utstyr bør være tilstedet og i god stand. Sjekk samtidig at alle bildokumentene dine er i orden. 

 

Hvis du har sjekket alt, kan du trygt dra på ferie i full sikkerhet! Nyt ferien din!
              

For nærmere informasjon, gjør en avtale med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Point S verksted !

No stress with PointS
 • icon-chrono1509973987.png
  LØFTE 1

  Vi garanterer at vi alltid skal gi deg best mulig informasjon og råd om dekk og felger- vi er uavhengige av alle produsenter og vil derfor alltid være objektive!

 • icon-quality1509973987.png
  LØFTE 2

  Hos oss i Point S er servicen god hos alle våre verksteder, slik at vi alltid gir deg en optimal opplevelse!

 • icon-tire1509973988.png
  LØFTE 3

  Hos oss vil du alltid få riktige dekk, felger og tilhørende tjenester til konkurransedyktige priser!

Laster inn ... Vent litt
Point S bruker informasjonskapsler (cookies) for å gjøre internettsidens innhold mer personlig og forbedre din opplevelse som bruker. Ved å fortsette å surfe, aksepterer du bruken av informasjonskapslene. Klikk her for å få vite mer. Fortsett