Dekk til person- og varebiler: kjøp, montering, reparasjon og trykk

pneu_auto1526395150.jpg

Få mennesker i dag kjenner til dekkenes innvirkning på bilen, ikke bare på yteevnen, men også på dens økonomi- og miljøvernsaspekt. Point S har gjennom historien spesialisert seg på dekktjenester.

 

Få montert dine bildekk

Når et dekk er blitt svært slitt, bør du montere et nytt dekk og kvitte deg med det gamle. Det anbefales å få en kyndig mekaniker til å montere dine dekk for han er utstyrt med maskiner og spesialverktøy som gjør at han kan montere dem i samme akse.

I tilfelle du bare trenger å skifte ut to dekk, bør du skifte ut bakdekkene for de slites fortere for det er de som holder bilen i bane.

 

Montering av bildekk utføres i 4 etapper

 • Sjekke at hjulets størrelse passer til dekket som skal monteres (bredde og diameter)
 • Smøring av hjulene
 • Dekkoppblåsning for at hjulene skal legges riktig mot kanten av felgen.
 • Trykkregulering som bestemmes av bilkonstruktøren og dekkfabrikanten.

 

Som dekkekspert, har vi utviklet i samarbeid med en europeisk leder av sommerdekk, vinterdekk og helårsdekk, som kun er å finne i våre Point S-butikker. Oppdag vår serie av Point S-dekk.

 

Avbalansering og geometrien til dine bildekk

Avbalansering av dekkene vil si å fordele likt og presist hjulenes vekt. Det vil si å plassere en motvekt mot felgen mens man plasserer hjulene i rett linje paralelt overfor hverandre i veiens akse.

 

Bildekkenes trykk

Med korrekt oppblåste dekk kan man spare opp til 20% bensin, bilistene burde oftere utføre denne enkle handlingen! Point S tilbyr deg å sjekke trykket til bildekkene dine og å blåse dem opp med azot. Hovedfordelen med azotinnsprøytingen er at denne gassen er ubevegelig og svart stabil, noe som gir fire ganger mindre trykktap enn oppblåsning med luft.

 

Vedlikehold og reparasjon av bildekk 

Har du punktert et dekk?

Hos Point S, inspiserer vi dine punkterte dekk og reparerer dem hvis det er mulig. Alt ettersom hvilken type punktering det dreier seg om foreslår vi å reparere dine bildekk som oftest er den billigste løsningen. Vi demonterer med flid dekkene for å inspisere punkteringens tilstand.

Derimot vil det ikke være mulig å reparere dekkene hvis perforeringen er større enn 6 mm eller hvis dekkenes indre struktur er blitt skadet etter å ha kjørt for langt eller hvis bilen din har stått parkert i en lang periode.  Dessuten må  hullet ikke befinne seg på siden eller på dekkets øvre runde hjørnet (rygg).

Husk at dekkene er den eneste kontakten du har med veien og at de alltid må være sikre. For nærmere informasjon, gjør en avtale med en av våre eksperter eller besøk ditt nærmeste Point S verksted !

No stress with PointS
 • icon-chrono1509973987.png
  LØFTE 1

  Vi garanterer at vi alltid skal gi deg best mulig informasjon og råd om dekk og felger- vi er uavhengige av alle produsenter og vil derfor alltid være objektive!

 • icon-quality1509973987.png
  LØFTE 2

  Hos oss i Point S er servicen god hos alle våre verksteder, slik at vi alltid gir deg en optimal opplevelse!

 • icon-tire1509973988.png
  LØFTE 3

  Hos oss vil du alltid få riktige dekk, felger og tilhørende tjenester til konkurransedyktige priser!

Laster inn ... Vent litt
Point S bruker informasjonskapsler (cookies) for å gjøre internettsidens innhold mer personlig og forbedre din opplevelse som bruker. Ved å fortsette å surfe, aksepterer du bruken av informasjonskapslene. Klikk her for å få vite mer. Fortsett